вівторок, 30 квітня 2024 р.

Завершення тижня психології.


 

Тиждень психології  у Ямпільському ліцеї.

Тиждень психології – це завжди свято, марафон спілкування, яскраві події, іноді незабутні враження та відкриття нового в собі, цікавий та творчий процес самопізнання. Такий тематичний тиждень відбувався у Ямпільському ліцеї з 22 по 26 квітня. Учні ліцею мали змогу брати участь у різноманітних квестах, тренінгових заняттях, психологічних тестуваннях разом з практичним психологом закладу Савчинською Н. С.

 З метою профілактики професійного вигорання педагоги ліцею отримали можливість експрес-діагностики цього негативного явища, а також ресурсну техніку самодопомоги. Позитивні емоції учні 9-10 класів отримали ставши учасниками фото-квесту «Піднімемо собі настрій», проведеного у рамках тижня психології в День гарного настрою. У День релаксації учні ділилися фото  улюбленої справи, що допомагає їм відпочивати після навчання. У День підтримки та розуміння учні шостих класів вдосконалювали навички злагодженості,  взаємодії, взаємоповаги та взаємодопомоги як учасники заняття з елементами тренінгу «Вчимося розуміти і поважати інших». Для учнів 5Б класу було проведене заняття «Техніки подолання негативних емоцій», метою якого був розвиток емоційного інтелекту, а також формування вміння зняття психоемоційної напруги. Учні 7 та 8 класів шукали джерела свого внутрішнього ресурсу, як основи психологічної резильєнтності, на занятті «Стоп стрес. Відновлення психологічних ресурсів в умовах сьогодення». Також усі ліцеїсти мали можливість поділитися своїми проблемами та невдачами у ході психологічної гри «Пожирач неприємностей».

     Формування розуміння важливості психологічного здоров’я є одним з пріоритетних напрямків виховання сучасних учнів. Адже в умовах хронічного стресу, як наслідку війни, молодому поколінню українців є необхідними уміння екологічного подолання цього негативного явища, формування психологічної резильєнтності, щоб у майбутньому бути проактивним громадянином незалежної та вільної України.

більше фото тут...

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар